Modrá stuha Vltavy výprava 18. 10. 2014

14.10.2014 09:56

Tradiční akce nad soutokem Vltavy a Sázavy v obci Davle u Prahy. Zde se nachází ostrov sv. Kiliána zvaný Akčimso, kde od povodní v roce 2002 uzavíráme vodu. Do té doby jsme tradičně vodu otvírali nebo uzavírali na ostrově zvaném Koumák v Roztokách u Prahy, ale co jednou vezme voda…

Na ostrov se převezeme spolu s vodáky, takže rodiče nemusí mít strach, že se děti výrazně namočí a když ano, tak zaručeně bude ohýnek, na kterém se dá prádlo dosušit. Nezapomeňte tedy dítěti přibalit jedny plátěné boty navíc a buřta na opékání :) Vždy doporučuji i triko, ponožky a spodní prádlo navíc, protože náhoda, kulantně řečeno, má vyší stav mentálního postižení, navíc voda láká děti.

Na ostrově sv. Kiliána   s historickou památkou kláštera  si nejen opečeme buřta, ale zahrajeme si pár her, pro které je prostředí ostrova přímo ideální. Proto děti oblékněte do věcí, u kterých vám nebude vadit, že se vrátí špinavé. Na závěr se projedeme na lodích a děti si zkusí základy pádlování. Důstojné rozloučení se sezonou.

V případě špatného počasí se zúčastníme akce Vočkařských vlčat a světlušek Hry bez hranic

Sraz: 8:15 ul. Zikova 7 (zelený činžák) - na srazu budou i skauti

Návrat: 16:00 tamtéž

S sebou: 80 Kč na dopravu, svačinu a pití, na oběd doporučuji něco na oheň, sportovní (starší) oblečení, plátěné boty do lodě navíc, náhradní triko, ponožky a spodní prádlo.